donderdag 25 maart 2021

Bungalowpark bij Roggebot biedt kansen voor Kamper bedrijfsleven

Natuur, water(sport) en een aantrekkelijke stad in de nabijheid; het zijn volgens directeur Andries Bruil ‘de troeven’ voor EuroParcs Group om bij Roggebot een ‘aantrekkelijk bungalowpark’ te realiseren. Een park dat op termijn voor circa 340.000 individuele overnachtingen moet zorgen. ‘Dat kan de Kamper middenstand en horeca samen een omzet van bijna zeven miljoen euro op jaarbasis opleveren’, zo schat hij.

EuroParcs Group, met de labels EuroParcs en Droomparken, verhuurt en exploiteert een veertigtal bungalowparken en resorts, verspreid over Nederland, en sinds kort ook in België en in Oostenrijk. Op dit moment heeft het circa twaalfduizend chalets/vakantiewoningen op de parken, waarvan zo’n negenduizend in de verhuur; de rest is puur in gebruik als tweede woning. Bij het bedrijf werken 800 mensen, aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Apeldoorn. Het bungalowpark bij Roggebot is een idee van Klaas Bruins Slot, eigenaar van Camping/Jachthaven Roggebotsluis, die zijn plannen eerder al eens omschreef als ‘Klein Giethoorn’.

Natuur en watersport

In zijn zoektocht naar een exploitant kwam Bruins Slot bij EuroParcs uit. ‘Het is een bijzonder gebied met water en nieuw te maken natuur’, vertelt Bruil. Ook de ligging nabij Kampen helpt mee aan de toekomstige aantrekkelijkheid van het park. ‘Onze parken moeten een toegevoegde waarde hebben voor onze vakantiegangers. Natuur, watersport en een stad in de buurt.’ Hij denkt dat het park vooral op de Duitse vakantieganger een grote aantrekkingskracht zal uitoefenen. ‘Daarnaast is het goed bereikbaar en biedt het ons de mogelijkheid om ook in dit deel van Nederland, waar we nog niet ruim vertegenwoordigd zijn, een park te exploiteren.’

Bron en hele artikel: brugnieuwsBoek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten