zaterdag 2 januari 2021

De camping is straks weer spic en span, maar hoe houd je dat zo?

Camping Maaszicht, Camping Heerewaarden, De Molenheide: ooit waren het stuk voor stuk gezellige familiecampings, inclusief het gehannes met stokken, haringen en tentdoek. En toch gleden ze af naar een permanent (vlucht)oord. 

Camping Maaszicht in Kerkdriel wordt as we speak omgebouwd tot Resort Aan de Maas. Toen zelfs de mocro-maffia er in 2015 haar fitties begon uit te vechten, was de maat vol voor de gemeente Maasdriel. ‘Fort Oranje 2.0’, omschreef burgemeester Van Kooten de camping in oktober, doelend op zaken als prostitutie, gokken, uitbuiting, wietteelt en zelfs een liquidatie. De camping ging vorig jaar over naar EuroParcs dat op zijn site nog acht recreatiewoningen in de aanbieding heeft.

...

Maar dan kan de geschiedenis zich toch zo herhalen? Ook op een prachtig park zoals dat nu in Kerkdriel verrijst?

Het valt op een gegeven moment wel op, zegt Ron Moerenhout, woordvoerder namens EuroParcs, als er sprake is van permanente bewoning. ,,De parkmanager zal die mensen daar op aanspreken.’’

...

EuroParcs verdient aan de verkoop van de mobiele chalets en vervolgens aan de verhuur daarvan. Hoe houdt zij grip op die verhuur?

Eigenaren kunnen er voor kiezen om een chalet volledig zelf te gebruiken, volledig te verhuren of voor een combinatie van beide. De mate waarin dat gebeurt is ongeveer gelijk. De verhuur gaat altijd via EuroParcs, zegt Moerenhout. ,,Je mag niet zelfstandig verhuren. Op die manier weten we precies wie er op het park zit.’’

Bron en hele artikel: BDBoek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten