zondag 17 januari 2021

We boeken ons vakantiehuisje nu vooral last minute; chillen in een huisje

Afgelopen zomer was er een run op vakantiehuisjes. Vakantieparken zaten vol en ook de verhuur van losse huisjes liep als een trein. Dit jaar boeken we vooral last minute. Voor de meivakantie en zomer is er nog genoeg keuze.

...

Hoopvol zijn ze ook zeker bij Natuurhuisje, het platform dat huisje in de natuur verhuurt. In tegenstelling tot de vakantieparken moeten zij het niet hebben van gezinnen die op het zwemparadijs af komen. Een groot deel van de doelgroep van Natuurhuisje bestaat uit stelletjes die voor de rust en de natuur komen.

Natuurhuisje blijft groeien

Zeker in een jaar waarin corona ons gedrag zo bepaalde, waren die afgelegen huisjes voor veel mensen een uitkomst. "We hebben het aantal boekingen afgelopen jaar zien verdubbelen", vertelt hoofd marketing Robert van Veen. En dat terwijl er in de maanden maart en april amper geboekt werd. "Als je van mei tot en met december kijkt, is zelfs sprake van bijna een verdriedubbeling."

De enorme groei was ook mogelijk omdat het aanbod fors toenam. Van zo'n 2500 huisjes aan het begin van vorig jaar naar 4750 huisjes nu. "Vanaf april ging dat in stroomversnelling, maar ook nu komen er nog wekelijks ruim dertig huisjes bij.

Dat mensen meer in het moment leven en nog niet te ver vooruit plannen, is ook bij Natuurhuisje het geval. "We zien dat mensen vooral voor deze en volgende maand boeken. Dus niet te ver vooruit. Dat was vorig jaar heel anders. Toen boekten mensen in januari al hun voorjaars- of zomervakantie.", aldus Van Veen.

Van feesten op een festival naar chillen in een huisje

In 2021 verwacht Natuurhuisje nog te blijven groeien. "We denken dat mensen in maart of april pas echt hun zomerplannen gaan maken, waarbij een vakantiehuis een populaire manier van vakantie vieren zal blijven. Natuurlijk zullen mensen zodra het weer kan buiten Nederland op vakantie willen, maar een deel zal er ook bewust voor kiezen om in eigen land te blijven."

Juist onder jongeren zag Natuurhuisje de interesse toenemen. "We zagen een stijging van het aantal boekers in de leeftijdscategorie 18 tot 25 jaar."

Ui navraag bleek dat veel jongeren afgelopen zomer niet bij de pakken neer gingen zitten toen alle festivals werden afgeblazen. In plaats daarvan boekten sommigen een weekend in een huisje, om toch met vrienden wat leuks te kunnen doen. "We verwachten dus wel een verschuiving in de populariteit van de vakantiehuizensector", concludeert Van Veen.

Bron en hele artikel: RTLBoek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten