dinsdag 16 februari 2021

Resort Veluwemeer ontvangt internationaal duurzaamheidskeurmerk

EuroParcs Resort Veluwemeer heeft hét internationale duurzaamheidskeurmerk voor de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt mogen ontvangen: de Green Key. Dit hoog aangeschreven duurzaamheidskeurmerk is het bewijs dat een vakantiepark er alles aan gedaan heeft om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Een vakantiepark dat het Green Key-certificaat mag voeren gaat een stuk verder in duurzaamheidsbeheer dan de normale wet- en regelgeving vereist.


Om een voorbeeld te geven: een Green Key accommodatie gaat altijd zuinig om met energie en water. Een vakantiepark als EuroParcs Resort Veluwemeer past ledverlichting, lichtsensoren, en timers voor airconditioning en verwarming toe. Tevens wordt er niet meer gewassen dan nodig is en er worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. Dit alles vanuit de gedachte dat zowel het comfortgevoel van de gasten als de natuur- en milieuwaarden worden bevorderd.

Het Green Key programma staat onder beheer van de Foundation for Environmental Education in Denemarken, de uitvoering in Nederland staat onder leiding van de Stichting KMVK. De gecertificeerde bedrijven voldoen aan de normen die gesteld zijn door de Stichting KMVK (Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit). Het handhaven van de normen wordt gedaan door onafhankelijke keurmeesters, door middel van regelmatige keuringen op locaties en documentatie. De Green Key normering is gekoppeld aan de Sustainable Development Goals 2015-2030 van de Verenigde Naties.

Bron: EuroParcsBoek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten