woensdag 14 oktober 2020

Recreatiesector Oost-Nederland treurt niet om vertrokken Duitsers: ‘We raken toch wel vol’

Duitse toeristen maken rechtsomkeert, maar Nederlanders met vakantieplannen laten zich niet tegenhouden door de snel stijgende coronabesmettingen. Net als afgelopen zomer trekken we er de komende weken weer massaal op uit. Vakantieparken in Oost-Nederland maken zich op voor topdrukte tijdens de herfstvakantie.

De eerste coronagolf pakte desastreus uit voor de recreatiesector. Campings mochten wel open, maar moesten gedeelde sanitaire voorzieningen gesloten houden. En hoewel kampeerders met een eigen toilet welkom waren, bleven de meeste vakantiegangers thuis. Traditionele piekmomenten, zoals Hemelvaart, Pinksteren en de meivakantie, vielen daardoor in het water.

Bungalowparken deden het niet veel beter. Het kabinet drukte mensen op het hart zo veel mogelijk thuis te blijven, met als gevolg dat de meeste vakantiehuisjes in het voorjaar leegstonden. Ook speelde mee dat op de parken weinig viel te beleven. Faciliteiten als restaurants en zwembaden waren op last van de overheid gesloten.

Tij is gekeerd

Inmiddels is het tij gekeerd. ,,Ondanks de dip in het voorjaar beleven we een heel goed seizoen”, zegt Ron Moerenhout, woordvoerder van recreatiegigant Droomparken. ,,Veel Nederlanders bleven deze zomer in eigen land en doen hetzelfde tijdens de herfstvakantie. De bezetting op onze parken op de Veluwe, zoals de Zanding in Otterlo en Droompark Beekbergen, is hoger dan vorig jaar rond deze tijd.”

Bron en hele artikel: DeStentorBoek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten