zaterdag 17 oktober 2020

Opening van de houtsculpturentocht op Resort De Wije Werelt

24 september is op Resort de Wije Werelt de houtsculpturentocht officieel geopend. Het lint bij de das is doorgeknipt door wethouder De Pater. Veel gasten hebben in de zomervakantie de beelden zien staan, en sommigen hebben zelfs de kans al gehad om door middel van de magische schijf + app Resort de Wije Werelt over te lopen op zoek naar de 8 verschillende houtsculpturen.

De 8 houtsculpturen zijn afgelopen jaar gemaakt door 8 Poolse studenten van de kunstacademie. Je ziet dat de ene sculptuur ook met een andere techniek is gemaakt dan de ander. Wat wel overeenkomt is dat alle dieren te vinden zijn op de Veluwe. Daarnaast staat er naast elke houtsculptuur een bord met uitleg over het desbetreffende dier. 

Via de app izi.TRAVEL is een op GPS gestuurde route te bewandelen, en zal er bij elke sculptuur een vraag worden gesteld. Ook voor de ouders zijn het niet al te makkelijke vragen en komt er aan het einde van de route een score uit. Probeer dus zoveel mogelijke punten te behalen! Als niet alleen op de app, maar ook alle dieren zijn verzameld op de magische schijf, is er een cadeautje op te halen bij de schatkist in de receptie.

“Het mooie aan het hele project is dat het niet alleen leuk is, maar ook leerzaam”, zegt parkmanager Ruben Averink namens Resort de Wije Werelt. Op deze manier kunnen we kinderen op het resort, maar ook kinderen in de omgeving uitleg geven over de dieren op de Veluwe. Natuurmonumenten heeft de uitleg in de app en de borden aangeleverd en er staat zelfs een houtsculptuur in het OERRR bos. Daarmee behalen we een gezamenlijk doel en dat is enthousiasmeren van onze jongste gasten.

Bron: europarcsBoek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten