zondag 19 juli 2020

Hoe gaat het in toeristische trekpleister Medemblik? De vakantieparken zitten in ieder geval vol

Er zijn weer steeds meer toeristen te vinden in Medemblik: dagjesmensen die de boel verkennen in eigen land, maar ook de vertrouwde Duitse toeristen. Het toeristenseizoen is gisteren officieel ingeluid met de lancering van de speurtocht Medemblik Experience. Hoe staat het er nu voor in de toeristensector? NH Nieuws sprak met het toeristisch platform, de museumdirecteur en de manager van het vakantiepark.
...
Meer toeristen uit eigen land
Zo ook bij villavakantiepark IJsselhof in Andijk. Tot half augustus zitten de ruim zeventig huisjes volgeboekt. Wel is er een verschil ten opzichte van vorig jaar, zo vertelt parkmanager Laura Volkert-Lakeman: "In juni 2019 zagen we nog 50 procent Nederlandse gasten en 45 procent Duitse gasten. In juni van dit jaar was dat 68 procent Nederlandse gasten en 32 procent Duitse gasten."

Ze zijn blij met meer vertier op het park, want dat was afgelopen periode wel anders. "Vanaf half maart, wanneer de eerste maatregelen van kracht gingen, merkten we de onrust onder de gasten en lieten we ze omboeken. Vanaf dat moment werd het ook rustig op het park, april was een heel rustige maand."

Bron en hele artikel: nhnieuws


               Boek nu een verblijf bij Center Parcs              
  of kiest u liever voor 
Landal Greenparks of Roompot
 Liever een kijkje of verblijf bij DroomparkenTopparkenMolecaten of RCN 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten