dinsdag 15 oktober 2024

BDO durft EuroParcs aan

Nadat KPMG de jaarrekening van EuroParcs niet wilde goedkeuren en zich terugtrok, zat het noodlijdende recreatiebedrijf enige tijd zonder accountant. Maar BDO durft het nu aan.

Het resort verkeert in grote moeilijkheden. Nadat er tijdens de coronapandemie een run op vakantiehuisjes was, is de markt daarna ingestort. ‘Oorlog, stijgende rentes en veranderingen in fiscale regimes schrikken potentiële kopers af’, geeft EuroParcs-topman Wouter Vos als verklaringen voor zwaar tegenvallende resultaten de afgelopen twee jaar. 

200 miljoen schuld

EuroParcs heeft meer dan €200 mln schuld uitstaan bij de Amerikaanse private geldschieter Ares, Rabobank en ABN Amro. Het recreatiebedrijf heeft onder meer een hypotheek bij Ares met vakantieparken als onderpand. De schuldeisers eisten van de aandeelhouders dat ze nieuw kapitaal in het bedrijf staken. Vanaf 2021 slaagde het recreatiebedrijf er niet meer in de financiële afspraken over geldleningen van de banken na te leven, blijkt uit het laatste jaarverslag. Na boekjaar 2021 zijn er geen nieuwe verslagen gedeponeerd.

BDO vervangt KPMG

Controlerend accountant KPMG wilde nieuwe jaarrekeningen niet goedkeuren, kwam er niet uit met de top van EuroParcs en trok zich terug. Eind september verklaarde Vos in het Financieele Dagblad dat BDO het accountant heeft overgenomen. Hij gaat ervan uit dat BDO binnen een half jaar de jaarrekeningen over 2022 en 2023 zal kunnen afronden. Daarna worden de cijfers gepubliceerd. 

Bron en hele artikel: accountancyvanmorgen



Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten