donderdag 17 oktober 2024

Oktoberfest bij Europarcs Poort van Zeeland

Trek je lederhosen aan en duik tussen de sneeuwmachines! Het Oktoberfest komt naar Hellevoetsluis!

Kom in de sfeer van het beroemde Duitse volksfeest op eigen bodem. Met uiteraard bier, bier en nog eens bier. In pullen, pitchers of glazen. Ook zijn er overheerlijke bradwursten, bockwursten en curryworsten.

Op zaterdag 26 oktober barst het feest los bij Europarcs Poort van Zeeland. In samenwerking met DJ Dennis van Berkel organiseert Europarcs “Oktoberfest 2024”.

Bron: Groot Hellevoet



Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

dinsdag 15 oktober 2024

BDO durft EuroParcs aan

Nadat KPMG de jaarrekening van EuroParcs niet wilde goedkeuren en zich terugtrok, zat het noodlijdende recreatiebedrijf enige tijd zonder accountant. Maar BDO durft het nu aan.

Het resort verkeert in grote moeilijkheden. Nadat er tijdens de coronapandemie een run op vakantiehuisjes was, is de markt daarna ingestort. ‘Oorlog, stijgende rentes en veranderingen in fiscale regimes schrikken potentiële kopers af’, geeft EuroParcs-topman Wouter Vos als verklaringen voor zwaar tegenvallende resultaten de afgelopen twee jaar. 

200 miljoen schuld

EuroParcs heeft meer dan €200 mln schuld uitstaan bij de Amerikaanse private geldschieter Ares, Rabobank en ABN Amro. Het recreatiebedrijf heeft onder meer een hypotheek bij Ares met vakantieparken als onderpand. De schuldeisers eisten van de aandeelhouders dat ze nieuw kapitaal in het bedrijf staken. Vanaf 2021 slaagde het recreatiebedrijf er niet meer in de financiële afspraken over geldleningen van de banken na te leven, blijkt uit het laatste jaarverslag. Na boekjaar 2021 zijn er geen nieuwe verslagen gedeponeerd.

BDO vervangt KPMG

Controlerend accountant KPMG wilde nieuwe jaarrekeningen niet goedkeuren, kwam er niet uit met de top van EuroParcs en trok zich terug. Eind september verklaarde Vos in het Financieele Dagblad dat BDO het accountant heeft overgenomen. Hij gaat ervan uit dat BDO binnen een half jaar de jaarrekeningen over 2022 en 2023 zal kunnen afronden. Daarna worden de cijfers gepubliceerd. 

Bron en hele artikel: accountancyvanmorgen



Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

zaterdag 12 oktober 2024

EuroParcs moet vakantiehuis van twee ton terugkopen van vrouw: ‘Onbegrijpelijke uitspraak’

 Ze betaalde meer dan twee ton voor een vakantiewoning in Kaatsheuvel, maar zou desondanks niet de eigenaar van de woning zijn. De vrouw zou door EuroParcs op het verkeerde been zijn gezet, zo oordeelt de rechtbank. Onzin, meent het vakantiepark.

De rechtszaak draait om de aankoop van een vakantiehuisje dat nog gebouwd moest worden, een paar jaar geleden. De vrouw betaalde ruim 205.000 euro en dacht daarmee volledig eigenaar van de woning te zijn. Maar dat bleek niet het geval te zijn. Omdat ze de grond niet had gekocht, werd EuroParcs de eigenaar van het huisje zodra het was gebouwd. De vrouw had slechts het ‘gebruiksrecht’ gekregen.

Bron en hele artikel: BNdestem



Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

vrijdag 11 oktober 2024

December Feestmaand: 20% korting op je wintervakantie

De gezelligste maand van het jaar staat voor de deur en wat is er nu mooier dan de feestdagen samen doorbrengen op één van onze vakantieparken?

Tijdens December Feestmaand krijg je 20% korting op je vakantie in een luxe vakantiehuis midden in de prachtige natuur.



Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

maandag 7 oktober 2024

Kapitaalinjectie Waterland en nieuwe strategie moeten EuroParcs redden

Het FD melde gisteren (24 sept) dat EuroParcs moeite heeft om te voldoen aan haar schulden. Waterland, grootaandeelhouder in EuroParcs (meerderheidsbelang), moet miljoenen bijstorten om gedwongen verkoop van parken te voorkomen. EuroParcs laat in een reactie weten dat de bakens inmiddels zijn verzet waardoor het bedrijf dit jaar al weer positieve resultaten laat zien.

De economen van het FD deden onderzoek en kwamen er achter dat investeerder Waterland recent het bedrijf van een gedwongen verkoop van parken heeft gered. De schuld was opgelopen naar € 200 miljoen. Op dit moment heeft EuroParcs 50 parken in bezit; Vooral in Nederland, maar met een recente expansie naar het buitenland. De financiële problemen bij het bedrijf spelen al sinds 2021

Reactie EuroParcs

“Zoals het artikel ook al aangeeft, is er inmiddels een transitie in gang gezet die zijn vruchten al afwerpt en zijn er nieuwe, goede financieringsafspraken gemaakt met onze aandeelhouders en financiers. Hiermee gaat EuroParcs een gezonde en stabiele toekomst tegemoet.”

Nieuwe koers EuroParcs

Ook over de nieuwe financiële koers die het bedrijf inmiddels is ingeslagen wordt een toelichting gegeven:

“Veranderde marktomstandigheden hebben vanaf medio 2022 geleid tot een aanzienlijke en abrupte terugloop van de vraag naar vakantiewoningen. Vóór Corona groeide EuroParcs stabiel. De verkoop van vakantiewoningen nam tijdens de Coronapandemie een vlucht. De oorlog in Oekraïne, toegenomen wereldwijde spanningen, (verwachte) veranderingen van het fiscale regime, stijgende rentetarieven, de energiecrisis en hoge inflatie hebben onder sommige potentiële kopers tot onzekerheid geleid. De verkoop van vakantiewoningen is hierdoor gedaald naar de periode pre-Corona; niet alleen bij EuroParcs, maar in de hele sector.

Wat overigens opvalt, is dat kopers sinds 2022 meer geïnteresseerd zijn in een vakantiewoning voor eigen gebruik. Dit komt door de schaarste op de woningmarkt of omdat zij de verstedelijking willen ontvluchten. Mensen kiezen nu vaker voor een tweede verblijf in een natuurlijke omgeving.

Door veranderingen in de markt is een andere koers noodzakelijk. Er ligt een sterk meerjarenplan, aangepast aan deze nieuwe situatie.

..

We spelen in op nieuwe kansen die zich aandienen in de vakantiemarkt. Die bieden heel veel perspectief. De coronapandemie heeft gezorgd voor een extra stimulans om vaker korte vakanties in eigen land te vieren.

..

EuroParcs heeft steun van aandeelhouders en een nieuwe, solide financiering

Horizon 2028, ons meerjarenplan, geniet het volste vertrouwen van onze aandeelhouders en financiers. Er heeft in de afgelopen maanden zeer constructief overleg plaatsgevonden. De nieuwe afspraken die hieruit zijn voortgekomen, zorgen ervoor dat we onze organisatie kunnen aanpassen aan de hierboven genoemde veranderde marktomstandigheden. De continuïteit van het bedrijf is geborgd en het kan hiermee krachtig en gezond blijven, met volledige steun van de aandeelhouders, de financiers en de overige stakeholders van ons bedrijf.

EuroParcs boekt goede operationele resultaten

Wij vinden het belangrijk om te benadrukken dat EuroParcs goed presteert. We zien de omzet uit verhuur van vakantiewoningen gestaag en beter dan verwacht toenemen. Op de parken met campingplaatsen groeien de boekingen zelfs zeer sterk. We zullen nieuwe vakantiebelevingen aanbieden die inspelen op de (veranderende) vraag van gasten. Denk bijvoorbeeld aan ons nieuwe concept, de ‘stacaravan 2.0’, dat voor een grote doelgroep betaalbaar is. We breiden ons kampeeraanbod actief uit, met meer camperplekken en mogelijkheden voor luxe kamperen, al dan niet met privésanitair.

Bron en hele artikel: Pretwerk



Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: