dinsdag 9 april 2024

Hotels en vakantieparken nog amper benaderd voor asielopvang

 Hotels en vakantieparken hebben nog niet op grote schaal aanvragen van gemeenten ontvangen om tijdelijk asielzoekers op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang van ANP. De capaciteit van asielopvang loopt al langere tijd tegen haar grenzen aan en binnenkort sluiten enkele grote opvanglocaties.

Vakantieparken Roompot en Landal GreenParks hebben recent geen aanvragen gehad, zegt een woordvoerder. "Maar het is ook geen optie omdat onze parken niet toegerust zijn om langdurig en comfortabel mensen op te vangen. Onze parken zijn geschikt voor recreatie." Ook Center Parcs is niet benaderd om asielzoekers tijdelijk op te vangen. Volgens een woordvoerder ligt het ook niet in de lijn der verwachting dat daar gehoor aan gegeven wordt. Omdat de bezetting van de huisjes het hele jaar door groot is, is er onvoldoende capaciteit. Ook is het park geen geschikte plek om mensen op te vangen, zegt ze.

EuroParcs meldt dat het ministerie van Justitie en Veiligheid enkele weken geleden heeft gevraagd om asielzoekers onder te brengen. Er is geen overeenstemming bereikt. "We staan altijd open voor een verzoek en bekijken dan of het mogelijk en wenselijk is, en of er voldoende plek is", zegt een woordvoerder. Het park biedt momenteel wel onderdak aan 26 statushouders in De IJssel Eilanden in Kampen.

Bron en hele artikel: WelingelichtekringenBoek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten