maandag 9 oktober 2023

Waarom een vakantiehuis als belegging niet zoveel meer oplevert

Beleggen in een vakantiehuisje is minder aantrekkelijk geworden. Waar de markt voor zo’n tweede woning op een vakantiepark in de coronajaren nog floreerde, is nu een omslag gaande. Mensen gebruiken het huisje liever zelf. En door het te leasen betalen ze ook nog eens minder belasting.

..

Hogere overdrachtsbelasting

Dat komt onder andere door de verhoging van de overdrachtsbelasting naar 10,4 procent, de verandering van de box 3-belasting en de gestegen hypotheekrente. Het rendement voor een vakantiehuisje voor de verhuur wordt dus flink gedrukt.

..

Bij aankoop van een vakantiehuis bij EuroParcs kunnen kopers daarom via pakketten kiezen in welke mate ze hun woning zelf gaan gebruiken en hoe vaak ze deze willen verhuren. Bij een van de nieuwe varianten wordt het rendement bijvoorbeeld uitgekeerd in een vakantietegoed op een van de 65 parken.

Daarnaast komt EuroParcs met een nieuwe private lease-constructie voor vakantiehuisjes. Bruil: ,,Voor sommige mensen is een vakantiehuisje niet weggelegd, omdat ze het zich niet kunnen of willen permitteren. Het leasen kennen we natuurlijk van bijvoorbeeld auto’s, maar dat kan vanaf nu ook met vakantiehuisjes. Daarmee zijn we de eerste aanbieder in de recreatiebranche.’

Bron en hele artikel: AD


 
Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten