zaterdag 23 juli 2022

EuroParcs volgt Landal: Verbeterde reiskosten schoonmakers

 EuroParcs heeft de reiskostenregeling voor schoonmakers verbeterd. Schoonmakers die op eigen vervoer naar de werklocatie komen krijgen nu al een vergoeding na een enkele reis van meer dan vijf kilometer. Het is na Landal GreenParks de tweede grote speler die dit besluit neemt na aandringen van de vakbonden.


De reiskostenregeling is o.a. CNV Vakmensen een doorn in het oog. Volgens cao-onderhandelaar Jan Kampherbeek is het dankzij de toegenomen prijzen van zowel energie en brandstof niet te verkopen dat er slechts na 30 kilometer per enkele reis een reiskostenvergoeding van 19 cent per kilometer wordt uitgekeerd.

“De parken liggen vaak in buitengebieden, wat betekent dat schoonmakers de nodige kilometers moeten maken om er te komen. Die hoge brandstofprijs hakt er dan flink in. Je werkt hetzelfde aantal uren, maar houdt er minder van over. We vinden dat mensen hiervoor een tegemoetkoming moeten krijgen.” Kampherbeek is dan ook blij dat EuroParcs zich aansluit bij Landal en de reiskostenregeling aantrekkelijker heeft gemaakt.

Bron en hele artikel: Cleantotal


 
Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten