maandag 23 augustus 2021

België volgende halte op groeipad Nederlandse uitbater vakantieparken EuroParcs

De Nederlandse groep EuroParcs heeft vier vakantieparken in België en plant een verdubbeling tegen 2022. Het bedrijf zag zijn activiteiten fors toenemen in het pandemiejaar 2020 en rekent dit jaar op ruim 600 miljoen euro omzet.

EuroParcs bezit drie vakantieparken in ons land, in Mol, Zutendaal en Durbuy. Een vierde park in de provincie Namen is nog in aanbouw. 'Het plan is om tegen 2022 naar een verdubbeling van die vier te gaan', zegt Frank Bijl, de woordvoerder van EuroParcs. Over mogelijke locaties wil Bijl niet uitweiden.

EuroParcs is een Nederlands familiebedrijf waar de broers Wim Jr. Vos en Wouter Vos de operationele leiding in handen hebben. Hun vader Wim stampte het bedrijf in de jaren 80 uit de grond in Apeldoorn. Hij zette toen vooral in op de uitbating van stacaravans.

Na de eeuwwisseling stapte de familie over op de aankoop van vakantieparken. 'Die beheren we niet alleen, we ontwikkelen ze ook', zegt Bijl. 'We verrijken de parken door bijvoorbeeld een zwembad aan te leggen en voorzien in het onderhoud. Vervolgens verkopen we de chalets en bungalows in de parken, al halen we de grootste marge uit de verhuur van de woningen.'

Bron en hele artikel: tijdBoek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten