zaterdag 30 april 2016

Investeren in een vakantiewoning

De aanschaf van een vakantiewoning lijkt op het eerste gezicht een goede investering. EuroParcs en Droomparken verkopen deze woningen, waarnaar je na aanschaf geen omkijken meer hebt. Zij verhuren de woning voor je en je krijgt jaarlijks een gegarandeerd rendement. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn.

Een plek om even weg te zijn van de dagelijkse beslommeringen, waar je met familie of vrienden even lekker tot rust kunt komen: een tweede huis heeft het allemaal in zich. Eigenaren van een vakantiehuisje kunnen deze daarnaast verhuren en zo ook nog iets verdienen op hun investering. Grote spelers in deze branche zijn EuroParcs en Droomparken. Zij verkopen en verhuren recreatiewoningen op een aantal mooie plekjes in het land. Helaas gaat het niet altijd goed. Radar ontving na een oproep in de uitzending onder meer klachten over agressieve verkoopmethoden, sterk stijgende parkkosten en het rendement dat niet wordt behaald.

Agressieve verkoop
Consumenten die tijdens een voorlichtingsdag hun naam achterlaten om hun interesse te laten blijken, zijn stomverbaasd als het A4'tje dat ze hebben ondertekend een koopcontract blijkt te zijn. Tijd om de boel terug te draaien is er ook niet. De partijen doen moeilijk over de drie dagen bedenktijd. Hun belangrijkste argument: wanneer je als consument een vakantiewoning koopt om het (gedeeltelijk) te verhuren dan ben je professioneel bezig en heb je geen recht op de wettelijke bedenktijd. De rechter heeft in een uitspraak in 2013 dit argument terzijde geschoven, want een particulier die belegt in een recreatiewoning is niet automatisch zakelijk bezig - en houdt daarom recht op de drie dagen bedenktijd. In 2014 heeft het Hof van Arnhem-Leeuwarden deze uitspraak nog eens bevestigd.

Bron en hele artikel: Radar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten